29/04/16

Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016

Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016 | Tugas getir menanti keempat-empat pasukan iaitu Johor Darul Ta'zim (JDT), Kedah, Perak dan PKNS FC. Pasukan manakah yang akan mengisi slot ke Final Piala FA 2016?Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016
Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016

Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016

Pada separuh akhir pertama yang lepas, JDT kalah kepada kedah 1-2, manakala Perak dan PKNS FC seri 2-2. Tugas getir akan lebih dirasai oleh Kedah dan PKNS FC kerana mereka akan menjadi tetamu kepada JDT dan Perak.


Keputusan Semasa (Sabtu, 30 April 2016)

JDT ( 1 ) ( 3 ) vs ( 1 ) ( 2 ) Kedah
Masa: 9 malam
Tempat: Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, Johor.
Agregat: JDT ( 3 ) vs ( 1 ) Kedah
Nota: JDT Layak Ke Final Piala FA 2016


Perak ( 2 ) ( 1 ) vs ( 2 ) ( 2 ) PKNS FC
Masa: 9 malam
Tempat: Stadium Perak, Ipoh, Perak.
Agregat: Perak ( 3 ) vs ( 4 ) PKNS FC
Nota: PKNS FC Layak Ke Final Piala FA

* JDT, PKNS FC Layak Ke Final Piala FA 2016 dan akan bermain pada 16 Mei 2016 di Stadium Shah, Alam, selangor.

Dapatkah Kedah mengatasi pasukan JDT di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, Johor dan bagaimana keputusan diantara perak dan PKNS FC? Kita dapat saksikan pada 30 April 2016 ini (esok) jam 9 malam nanti.

Kelebihan bermain di gelanggang sendiri seperti JDT dan Perak mempunyai kelebihan tetapi bukan sesuatu tugas yang mudah.

Dikhabarkan Kedah kehilangan khidmat kapten mereka Khairul Helmi Johari yang mengalami kecederaan tulang belakang, manakala Liridon Krasniqi dan pemain muda, Amirul Hisyam Awang Kecik pula menerima dua kad kuning.

Ingin mengetahui Keputusan Semasa Separuh Akhir Kedua Piala FA 2016 bolehlah terus mengikuti di blog ini.

Selamat menonton dan semoga pasukan kesayangan anda mendapat keputusan yang membuat anda gembira.  Semoga berjaya buat pasukan kesayangan anda. Penuhi stadium untuk menyokong kepada pasukan anda nanti. Insha Allah.. 

1 ulasan: